Biografia

Xhevair Hekuran Lleshi

Berat, promovim libri - 1993

Berat, promovim libri – 1993

Vendlindja: Lapardha – Berat, 03 Nentor 1947

Fusha Ku Kam Kontribuar Në Letërsi:
Prozë, Poezi, Dramaturgji, Përkthime, Studime Psikologjike, Historike, Ese, Manuale, Tekste Shkollore Etj.

Arsimimi Dhe Kualifikimet Që Kini Kryer Gjatë Jetës:
Universiteti I Tiranës – Fakulteti. Histori – Filologji, Dega Histori – Gjeografi (1969); Specializimi Për Psikologji – Pedagogji (Studime Pasuniversitare – 1981 – 1982).

Veprat E Botuara (Sipas Gjinive) Dhe Vitet E Botimit Të Tyre:

Përsëri Me Shokët – Tregime, 1988
Plaku I Shqipes – Monografi, 1989
Së Bashku – Dramë, 1986

Ne nje nga panairet i librit, Prishtine. Perkthyesi Çlirim Mukli

Ne nje nga panairet i librit, Prishtine. Perkthyesi Çlirim Mukli

Ne nje nga panairet e librit, Tirane

Ne nje nga panairet e librit, Tirane

Bijtë E Shpiragut, Dramë, 1987
Dikush Pret Gjithnjë, Tregime, 1986
Luajmë Drejtorash, Komedi, 1990
Koli Myzeqari, Monografi, 1990
Fjala E Burrit, Dramë, 1988
Kriza, Dramë, 1989
Kurthi I Dasmës, Dramë, 1987
Lëvizja Teatrore, Studim, 1989
Taulantët, Roman, 1992
Dita E Ngrirë, Poezi, 1993
Demi I Egër, Tregime, 1994
Paraadoleshenca, Studim, 1994
Psikologji E Personalitetit, 1987
Shenjtëria E Tij, Fëmija, Studim, 1998

Italisht Në 70 Ditë, Metodë, 1995
Frëngjishtja Pa Mundim, Metodë, 1998
Italishtja Pa Mundim, Metodë, 1998
Mëkati I Bukur, Roman, 2008
Onufri, Roman, 2009

Elegji, Poezi, 2013

Dikush pret gjithnjê, Tregime, 2013
Grupi “Lemeria”, Tregime, 1996

Me shkrimtarin Faruk Myrtaj ne Orikum

Me shkrimtarin Faruk Myrtaj ne Orikum

Berati – Betlehemi Shqiptar, Studim – Ese, 2007
Libri I Madh Me Gjëegjëza, 2003
Anekdota Shqiptare, 2002
Karakteristika Psikologjike Studim – Ese, 1986

10 Pjesë Teatrore Për Kukulla, Vënë Në Skenë Në Vitet 1984 – 1990 (Teatri Berat Etj.
10 Studime Pedagogjike E Psikologjike Të Botuara Në Vitet ’80
Mbi 10 Studime Historike Dhe Etnografike Në Vitet ’70 – ’80
10 Libra Me Përkthime (Nga Frëngjishtja, Për Fëmijë E Të Rritur.
Etj.
49 Tekste Shkollore (Klasa 5-9 Të Shkollës Nëntëvjeçare, Të Shkollës Fillore, Të Arsimit Parashkollor Dhe Të Shkollës Së Mesme)

Stamboll, 1995

Stamboll, 1995

Veprat Që Janë Përkthyer Në Gjuhë Të Huaj:
Onufri (2010) Frëngjisht, Italisht, Gjermanisht

Çmimet Kombëtare E Ndërkombëtare Që Kanë Merituar Veprat E Mia Dhe Viti I Dhënies Së Tyre:
Tre Çmime Të Para Në Konkurset Letrare Të Rrethit Berat “Plaku I Shqipes”, “Koli Myzeqari”, “Fjala E Burrit”, Çmimi I Dytë Në Konkursin Kombëtar Të Estradave Profesioniste Me Komedinë “Luajmë Drejtorash”…

Vendet E Punës Ku Kam Punuar Gjatë Jetës:
Drejtor I Zonës Dhe I Shkollës (Sheqëz Dhe Qereshnik),
Seksioni I Arsimit – Berat, Gjimnazi “B.D. Karbunara” Berat (Mësues), Teatri Profesionist Berat (Libretist), Gazeta “Mesazh” Berat (Drejtor Dhe Pronar), Shtëpia Botuese “Uegen” Berat –Tiranë (Pronar)…

Takim ne lidhjen e shkrimtareve

Takim ne lidhjen e shkrimtareve